pühapäev, 30. jaanuar 2011

ÕPITOAD LASTELE



ÕPITOAD LASTELE


LAPSED Vanusest ...4-6 AASTAT

Joonistamine:Olulisim igasugune käeline tegevus. Puhas rõõm. Laste fantaasia arendamine. Räägime loo ja joonistame selle järgi pildi. Joonistamisvahenditeks värvipliiatsid, joonistuspaber.

Maal:räägime loo ja maalime loo järgi, oluline fantaasialend, guaššvärvid.

Voolimine: kujundid ja lihtsamad looma figuurid plasteliinist, savist.


LAPSED Vanusest 6-10 AASTAT

Joonistamine:Tegeleme loomadega. Iga tund tutvustame lastele üht looma ja vastavalt looma iseloomule (suleline, okkaline, karvane, soomuseline jane.) juhendame, kuidas oleks seda nupukam kujutada. Looduses on palju segatud värve, kuidas neid saada, kui värvipliiatseid on karbis ainult 8tk. Oluline vahend kustukumm. Materjalidest valge paberi kõrvale must. Ööloomad mustale paberile.

Maalimine: maalime loomi, tegeleme kattevärviga. guaššvärvid.

Voolimine: loomafiguurid, plasteliinist, savist.


LAPSED Vanusest 10-13 AASTAT

Joonistamine: Õpime joonistama joonega ja pinnaga. Mis on kontuur? Mis on muster? Julgus mõelda ja tegutseda on pool võitu. Materjalid vatmanpaber, pehmed harilikud, pliiatsid, värvipliiatsid, lisaks värvilised pastakad, kustukumm.

Maalimine: erinevad tehnikad ja võimalused akvarellidega maalimisel. Loodus ja loomad. akvarellpaber ja akvarellvärvid.

Kleebin, liimin, lõikan: Pabernukud või ilusa kaardi tegemine. Paberid, pliiatsid, akvarellid, liim, käärid, läikepaberid, pärlid.


LAPSED Vanusest 13 - ... AASTAT

Joonistamine: Natüürmort. Erinevad joonistamis viisid. Alustamine. Formaat. Kompositsiooni leidmine. Kuidas jälgida tervikut. Kuidas anda edasi vormi, valgust, varju. Mis toimub varju sees? Kuidas mõõta mahte? Joonistamine on mõõtmine ja midagi veel? Kandilised ja ümmargused vormid. Materjalide edasi andmine. Ruumilisuse saavutamine. Mis tuleb pildile kasuks, mida tuleb jälgida? Signeerimine. Materjalid: Vatman, pehmed harilikud, kustukumm.

Maalimine: Natüürmort. Erinevad maalimis viisid. Samasuguste tehniliste võtete jälgimine mis joonistamisel. Akvarell või kattevärv.



HIND LASTELE: 16 eurot 1x2 tundi, võimalik tellida erinevaid arengu pakette, nädal või kuu aega.


TÄISKASVANUTELE JA VANEMALE KOOLIEALE: 20 eurot 1x2 tundi, võimalik tellida erinevaid arengu pakette, nädal või kuu aega.


kontakt:EVELI VARIK eveli.varik@gmail.com 37256452328