kolmapäev, 19. jaanuar 2011

ÕPIME ERINEVAID GRAAFIKA TEHNIKAID!



ÕPIME ERINEVAID GRAAFIKA TEHNIKAID!

Erinevate meetoditega kutsete, kaartide ja väike formaadiliste piltide tegemine. Mõningaid tehnikatest saate ka kodus hiljem hõlbsasti ksautada. Õpe sisaldab kavandamist. Ei tasu karta, et joonistada ei oska, ülesanded mis püstitan on kõigile jõukohased ja kätkevad endas rohkem mustrite ja struktuuridega mängimist. On ka pildilisi tehnikaid, siis õpime pilti tegema või kasutama. Kunstiga on seotud alati rõõm ja emotsioon ja kui see paberile jäädvustub, kannab see endas sama energiat, millega see tehtud saab.

ESIMENE TEHNIKA
Pakutrükk: Esimesel tunnil, õpime kavandamist, vaatame erinevaid mustreid, lõikame linool plaati endale meeldiva mustri ja edasi kleebime ta pakule. Paneme paku kuivama. Kodus mõtleme kuidas ja mida me trükkida soovime. Järgmisel tunnil Trükime pakutrüki meetodil endale sobivaid kaarte kutseid, pilte. Võime kasutada seda märki enda raamatute signeerimis tähisena, jmv. Pakuga saab trükkida ka tekstiilile. See annab palju huvitavaid võimalusi, kodu kaunistamise juures... Pakk toimib nagu tempel aga see on teie enda välja mõeldud ja tehtud, seega universaalne! Koju kaasa saate nii oma paku, kui ka tehtud tööd!

TEINE TEHNIKA
Koopiatrükk: Esimesel tunnil, õpime tehnikat tundma ja teeme proove, minu enda välja prinditud materjalist. Et saaksite aimu kuidas tehnika toimib. Koopia trükki on võimalik teha lusika meetodil ehk käsitsi ja ka sügavtrükipressiga. Selle tehnikaga saab teha vanaegse hõnguga kaarte, kutseid, fotosi ja pilte. Järgmine tund võtate kodust juba kaasa endale välja valitud, fotode, mustrite, vanade fotode koopiad ja viime nad koos tehnikasse. Proovime erinevaid materjale. Koju kaasa saate oskuse selles tehnikas lihtsaid asju kohe kodus teha ja stuudios tehtud tööd.

KOLMAS TEHNIKA
Monotüüpia: Maaliline, lihtne ja väga rõõmus graafika tehnika, kus maalitakse klaasile ja tehakse maalitud pildist tõmmis paberile. Tehnika tutvustus. Proovitõmmised. Peaks olema kahe tunnine tsükkel, esimene kord omandate tundlikuse ja õpite tehnikat. Teine kord võtate kodust kaasa kavandi mille teostate. Koju kaasa saate oma tehtud pildi – kunstiteose.

NELJAS TEHNIKA
Kuivnõel: Kui eelnevad tehnikad oleme juba omandanud, siis on meil mõneti käeline tegevus olemas ja saame asuda tõsisema graafika tehnika juurde. Kuna ma ei tea teie kälisi andeid, siis pakun välja kuivnõela tehnikas oma käe jäljendi tegemise. Mis on natuke müstiline ja seotud hiromantiaga, seega põnev. Selleks teeme käest jäljendi plaadile kraabime siis tugevasti plaati sisse nii nagu ta meil seal on, edasi kanname plaadile värvi ja puhastame üleliigsest värvist ja pressime kuivnõela tehnikas teostatud pildi paberile. See võiks väldata samuti kaks tundi. Ükskord käe jäljendi plaadile viimine ja tenekord siis tõmmiste tegemine. Koju saate kaasa teosed.

Pidu ja näitus ja koos istumine. Ja kellel soovi veel edasi kunstiga tegeleda, palun väga!

Üks tund 2x45 min. üks inimene 20 eurot, sisaldab materjale. Päev ja kella aeg kokkuleppel, 1x nädalas, kestvus 2 kuud. Max 6 inimest. Üksikult tunde võttes on hind kallim olenevalt tehnika omapärast ja materjalide kulust.

Eveli Varik
evelivarik@gmail.com
56452328